Bel voor juridische hulp

085 - 029 1004

Waarom Letselschadeoverzicht?
  • Vrijblijvend intake-gesprek
  • Snelle en betrouwbare rechtsbijstand
  • Contact met gespecialiseerde advocaat
  • Huisbezoek vaak mogelijk
Direct contact opnemen

Letselschade

Letselschade is schade die u heeft opgelopen door toedoen van een ander. Dit kan lichamelijke en/of geestelijke schade zijn. Verschillende oorzaken van letselschade zijn bijvoorbeeld een verkeersongeval, een arbeidsongeval, een medische fout of een beroepsziekte. Naast lichamelijke en geestelijke schade kan ook sprake zijn van materiële en immateriële schade.

Materiële en immateriële schade

Materiële schade is zichtbare schade aan bijvoorbeeld uw auto, fiets of kleding. Deze schade is direct in geld uit te drukken. Als slachtoffer heeft u ook recht op vergoeding van bijkomende kosten door bijvoorbeeld tijdelijke hulp in huis of voor het aanpassen van uw auto of woning. Ook schade die veroorzaakt wordt doordat uw inkomen flink is achteruit gegaan doordat u tijdelijk of zelfs blijvend niet kunt werken valt hieronder. De schadevergoeding die voor immateriële schade wordt uitgekeerd wordt ook wel smartengeld genoemd. Het gaat hierbij om fysieke pijn en ongemakken, psychische klachten, verdriet, littekens en het verlies van levensvreugde. Dit soort letsel is lastig meetbaar, omdat het niet makkelijk in waarden uit te drukken is. Daarom is het van groot belang om deskundige hulp in te schakelen van een letselschadespecialist die de geleden schade vaststelt, berekent en zorgt dat er betaald wordt.

Aansprakelijkheid

Een belangrijke vraag is: wie draait er op voor de geleden schade? De verantwoordelijke partij moet aansprakelijk gesteld worden. Volgens de wet moet deze ‘aansprakelijke partij’ de schade betalen. In de meeste gevallen is dat de verzekeraar van degene die letselschade veroorzaakt heeft. In de praktijk blijkt het lastiger om een schadevergoeding te krijgen, ook al heeft u daar recht op. Er komt veel op u af, dus wij adviseren u om in een vroeg stadium hulp in te roepen van een letselschadespecialist. Hij of zij neemt u de zorg uit handen om uw rechten veilig te stellen en uw schade te claimen.

Contact

Laat u zo snel mogelijk bijstaan door Letselschadeoverzicht. Dan weet u zeker dat uw zaak in goede handen is. U kunt ons zeven dagen per week bereiken, ook in de avond. Bel naar 085 – 029 1004 voor de Letselschade telefoonlijn of vul het contactformulier in.

Contact opnemen Meer informatie