Bel voor juridische hulp

085 - 029 1004

Waarom Letselschadeoverzicht?
  • Vrijblijvend intake-gesprek
  • Snelle en betrouwbare rechtsbijstand
  • Contact met gespecialiseerde advocaat
  • Huisbezoek vaak mogelijk
Direct contact opnemen

Letselschade door verkeersongeval

Wanneer u slachtoffer bent van een ernstig verkeersongeval komt er veel op u af. Uw volledige tijd wordt in beslag genomen door medische zorg, de plotselinge verandering van uw persoonlijke situatie, pijn en emoties. Voor de verwerking van een verkeersongeluk en het regelen van praktische zaken kunt u bij familie en vrienden terecht. Voor uw juridische rechten en het veilig stellen van een schadevergoeding is het belangrijk om een letselschadespecialist van Letselschadeoverzicht in te schakelen. Naast lichamelijke en/of geestelijke schade kan er namelijk ook sprake zijn van materiële schade (bijv. blikschade), immateriële schade (bijv. whiplash) en inkomstenschade. Ook voor deze aspecten kunt u in aanmerking komen voor schadevergoedingen.

Aansprakelijkheid

De aansprakelijke wederpartij is degene die het ongeluk heeft veroorzaakt. Wanneer u zelf niet schuldig of niet geheel schuldig bent aan het ongeval, kan uw letselschade verhaald worden op de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker. U dient hiervoor allereerst een brief met aansprakelijkstelling te versturen naar de ander partij en/of diens verzekeraar. Vermeld in deze brief zoveel mogelijk relevante informatie zoals de namen van de partijen, adressen, kentekengegevens, de opgelopen schade en de reden van aansprakelijkheid. Het is verstandig om niet te lang te wachten met het versturen van de brief en om zelf een kopie van de brief te bewaren.

Schadeformulier en bewijsstukken

Op een schadeformulier, dat waarschijnlijk wel in uw auto of in de auto van de aansprakelijke partij ligt, kunt u alle gegevens die relevant zijn meteen ter plaatse invullen. U kunt een situatieschets maken en omschrijven hoe het ongeluk is gebeurd. Wanneer u dit achteraf doet, is het mogelijk dat u belangrijke informatie bent vergeten of dat er een discussie ontstaat omtrent de toedracht van het ongeval. Het schadeformulier stuurt u samen met de aansprakelijkstelling per aangetekende post naar de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Stuur daarnaast een kopie naar uw eigen rechtshulpverlener en verzekeraar. Om aan te kunnen tonen dat de andere partij daadwerkelijk -aansprakelijk is voor het veroorzaken van het ongeval kunnen de volgende bewijsstukken u helpen:

  • Politierapportage
  • Getuigenverklaringen
  • Foto’s van de situaties en de schade (met uw mobiele telefoon)
  • Technisch onderzoek door expert
  • Strafvonnis
  • Tachograafgegevens

Letselschadeoverzicht helpt u graag

Bent u slachtoffer van een verkeersongeval en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding wegens letselschade? Neem dan direct contact met ons op door het invullen van het contactformulier. Ook kunt u zeven dagen per week bellen naar onze Letselschade telefoonlijn via 085 – 029 1004 (lokaal tarief). Schakel op tijd rechtshulp in en voorkom dat u later voor onaangename verrassingen komt te staan!

Contact opnemen Meer informatie