Bel voor juridische hulp

085 - 029 1004

Waarom Letselschadeoverzicht?
  • Vrijblijvend intake-gesprek
  • Snelle en betrouwbare rechtsbijstand
  • Contact met gespecialiseerde advocaat
  • Huisbezoek vaak mogelijk
Direct contact opnemen

Second opinion letselschade

Zit u middenin een letselschadezaak die uw rechtsbijstandverzekeraar behandelt, maar bent u het niet eens met de werkwijze? Dat kan voorkomen. Daarom kunt u om een second opinion vragen bij onze gespecialiseerde letselschade advocaten. In veel gevallen worden de advocaatkosten in verband met de second opinion vergoed door uw rechtsbijstandverzekeraar. Dit staat in de meeste geschillenregelingen van rechtsbijstandverzekeraars.

Werkwijze

U kunt schriftelijk bij uw rechtsbijstandverzekeraar aangeven dat u het niet eens bent met de behandeling van uw zaak en leg duidelijk uit waarom u dat vindt. Uw zaak wordt dan opnieuw beoordeeld. Er zijn twee mogelijkheden:

  • U wordt in het gelijk gesteld
  • Uw verzekeraar blijft bij haar standpunt

Bij de eerste mogelijkheid neemt de verzekeraar uw zaak verder in behandeling. Meestal wordt dit gedaan door een andere behandelaar. Bij de tweede mogelijkheid heeft u het recht om de zaak voor te leggen aan een onafhankelijke advocaat. Leg uw zaak dan voor aan onze letselschade advocaten en informeer uw verzekeraar over uw advocaatkeuze. In dat geval zal uw verzekeraar uw dossier voorleggen aan onze letselschade advocaat en uw kosten van de second opinion vergoeden. Informeer altijd naar de exacte voorwaarden van uw verzekeraar. Vaak is een maximum bedrag aan advocaatkosten opgenomen.

Meer informatie

Wilt u een second opinion aanvragen of meer informatie over de werkwijze van onze letselschadespecialisten? Neem dan vrijblijvend contact op door het contactformulier in te vullen. Ook kunt u telefonisch contact opnemen via 085 – 029 1004.

Contact opnemen Meer informatie