Bel voor juridische hulp

085 - 029 1004

Waarom Letselschadeoverzicht?
  • Vrijblijvend intake-gesprek
  • Snelle en betrouwbare rechtsbijstand
  • Contact met gespecialiseerde advocaat
  • Huisbezoek vaak mogelijk
Direct contact opnemen

Kosten rechtsbijstand

Heeft u hulp nodig bij letselschade maar bent u bang voor hoge kosten? Dat is zeker niet nodig! In eerste instantie maakt u zelf duidelijke financiële afspraken met uw rechtshulpverlener over de kosten van behandeling van uw zaak. Zodra de aansprakelijke partij bekend is, worden uw kosten van rechtsbijstand die u voor de procedure heeft gemaakt betaald door de aansprakelijke partij! Indien deze kosten redelijk zijn zal de aansprakelijkheidsverzekering van de andere partij uw kosten van rechtsbijstand vergoeden. Wordt de aansprakelijk (nog) niet erkend door de tegenpartij of komt deze niet vast te staan, dan zult u de kosten zelf moeten dragen. De kosten van een gerechtelijke procedure komen sowieso wel voor uw rekening. Meer weten? Neem gerust contact met ons op! Wij beantwoorden graag uw vragen.

Pro deo advocaat

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp? Maak dan een afspraak met een letseladvocaat! Deze onderzoekt tijdens de intake samen met u of de zaak geschikt is. Dit wordt ook wel ‘Pro Deo’ of ‘Toevoeging’ genoemd. De aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand kan worden gedaan bij de Raad voor Rechtsbijstand. U komt in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand als:

  • Uw fiscaal gezinsinkomen lager is dan € 35.200 (indien alleenstaand moet uw inkomen lager dan € 24.900 zijn);
  • Uw vermogen niet meer is dan het heffingsvrije vermogen.

Valt uw inkomen en vermogen binnen bovenstaande normen? Uw advocaatkosten zullen (deels) betaald worden door de Raad van Rechtsbijstand. Het enige wat u dan nog betaald is een eigen bijdrage aan de advocaat. Dit is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, in 2012 lag deze bijdrage tussen de € 127 en € 786. Juristen werken overigens in letselschadezaken niet op pro deo basis omdat zij niet kunnen worden ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Recht op vrije advocaatkeuze

Wilt u graag zelf uw advocaat kiezen? Dat mag! Op grond van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie heeft u in veel gevallen het recht op vrije advocaatkeuze. Wel is het vaak zo dat de verzekeraar de advocaatkosten beperkt tot een bepaald maximum, wat dus kan betekenen dat u in het geval van hoge advocaatkosten alsnog een deel zelf moet betalen. Het is dus van belang dat u dat voor die tijd goed checkt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan! Letselschadeoverzicht kan u ook advies geven over de keuze van de juiste advocaat!

Tarieven van een letselschadespecialist

Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde bijstand? Zorg er dan voor dat u met uw rechtshulpverlener voor de behandeling van de zaak duidelijke afspraken maakt over de kosten. Als u dit goed vast heeft liggen weet u waar u aan toe bent. Vraag daarom altijd naar de tarieven tijdens een intakegesprek!

Juridisch advies nodig? Neem contact met ons op!

Letselschadeoverzicht geeft u graag advies over hoe u te werk moet gaan bij letselschade. Wij leggen u graag haarfijn uit wat en hoe u het proces het beste kunt aanpakken, ook met betrekking tot de kosten van rechtsbijstand. Wilt u meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers zitten 7 dagen per week voor u klaar, ook ’s avonds! Stuur snel een e-mail of bel ons via 085 – 029 1004. Wij staan u graag te woord!

Contact opnemen Meer informatie