Bel voor juridische hulp

085 - 029 1004

Waarom Letselschadeoverzicht?
  • Vrijblijvend intake-gesprek
  • Snelle en betrouwbare rechtsbijstand
  • Contact met gespecialiseerde advocaat
  • Huisbezoek vaak mogelijk
Direct contact opnemen

Aansprakelijkheid bij letselschade

Bij het regelen van de aansprakelijkheid bij letselschade is het van belang dat u weet wie de aansprakelijke partij is en dat de aansprakelijke partij ook erkend dat zij schuldig is. De aansprakelijke partij moet alle veroorzaakte schade aan het slachtoffer vergoeden. Er zijn twee soorten aansprakelijkheid, te weten contractuele aansprakelijkheid en wettelijke aansprakelijkheid. Hieronder leest u meer informatie over beide soorten aansprakelijkheid.

Contractuele aansprakelijkheid

Van contractuele aansprakelijkheid is sprake wanneer een partij niet nakomt wat er in een contract of overeenkomst is afgesproken. Er wordt dan een zogeheten ‘wanprestatie’ geleverd. De partij die deze wanprestatie levert is verplicht om alle schade te vergoeden (behalve bij overmacht).

Wettelijke aansprakelijkheid

Bij de tweede soort aansprakelijkheid, wettelijke aansprakelijkheid, is er geen sprake van een overeenkomst. De wettelijke aansprakelijkheid is geregeld in de wet. Voorbeelden van wettelijke aansprakelijkheid zijn:

  • Onrechtmatige daad;
  • Productaansprakelijkheid;
  • Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM);
  • Kwalitatieve aansprakelijkheid.

Komt u in aanmerking voor het Waarborgfonds Motorverkeer?

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er voor mensen die door een ongeluk met een motorvoertuig schade hebben geleden en met die schade niet terecht kunnen bij een verzekeraar, omdat dat voertuig onbekend of onverzekerd is. Via het Waarborgfonds Motorverkeer kun je dan toch nog in aanmerking komen voor een vergoeding! Wilt u weten of u in aanmerking komt? Neem gerust contact met ons op!

Hulp nodig bij erkennen aansprakelijkheid? Neem direct contact op!

Heeft de tegenpartij de aansprakelijkheid niet erkend? Dan kunt u uw recht en vergoeding van schade en kosten alleen via de rechter halen. Laat een letselschadespecialist u bijstaan in dit proces! Wij geven u goede adviezen en helpen u om de aansprakelijkheid af te dwingen.

Ook als de aansprakelijkheid eenmaal erkend is door de tegenpartij, is het handig om een letselschadespecialist in te schakelen. Deze kan u informeren over bijvoorbeeld het maximaal terug te vorderen bedrag. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken of u in aanmerking komt voor een letselschade vergoeding! Mail uw vraag, of bel onze letselschade telefoonlijn: 085 – 029 1004! Wij helpen u graag.

Contact opnemen Meer informatie